Ga naar de inhoud

Innovatie

Combi-werkzaamheden

Een lekkere warme douche, een fris glas water, televisiekijken of een goed werkende internetverbinding. Welk huishouden geniet daar nu níet van? Een optimale infrastructuur is daarom van groot belang als het om deze dagelijkse, maar onmisbare dingen gaat. En dat vergt onderhoud, vernieuwing of een compleet nieuw netwerk aan kabels en leidingen.

Mooi voor omwonenden dat dit gebeurt natuurlijk, maar er zijn altijd mensen die hier hinder van ondervinden. Om dit zoveel mogelijk te beperken én kosten te besparen, voeren wij daar waar mogelijk altijd combi-werkzaamheden uit. Alleen of samen met onze partners, want wij zoeken graag de verbinding op. Niet alleen onder de grond!

Wat houdt dit in? We voeren gelijktijdig meerdere taken uit. Verschillende disciplines en specialisaties worden gecombineerd. Denk aan het gelijktijdig uitvoeren van graafwerkzaamheden voor het leggen van kabels en leidingen, het aanleggen van rioleringssystemen en het installeren van straatverlichting. In plaats van deze taken afzonderlijk en op verschillende momenten uit te voeren, worden ze geïntegreerd in één gecoördineerd project, oftewel in één arbeidsgang.

Efficiënter

Kreet: “Efficiënter en kostenbesparend te werk gaan”.

De voordelen van combi-werkzaamheden op een rijtje:

  • Kostenbesparing; het gelijktijdig uitvoeren van verschillende werkzaamheden. Hierdoor ontstaan synergievoordelen, zoals het delen van machines en apparatuur, het minimaliseren van verkeersstoringen en daling van de administratieve lasten.
  • Tijd; een snellere voltooiing van projecten. In plaats van afzonderlijke fasen of taken af te wachten, wordt er gelijktijdig gewerkt. Dit leidt tot een kortere projectduur en minder overlast voor omwonenden.
  • Verstoringen minimaliseren; in plaats van meerdere keren de straat open te breken voor verschillende werkzaamheden, beperken we de verstoringen. Het resultaat is minder overlast voor bewoners, bedrijven en verkeer.
  • Betere coördinatie; een goede coördinatie en planning tussen verschillende teams en aannemers. Dit bevordert de samenwerking en communicatie en dus de efficiëntie en effectiviteit van het project.
  • Kwaliteitsverbetering; Het gelijktijdig uitvoeren van verschillende werkzaamheden biedt mogelijkheden voor synergie en integratie. Denk aan een betere plaatsing en bescherming van kabels en leidingen tijdens het aanleggen van wegen, wat resulteert in een betere kwaliteit en duurzaamheid van de infrastructuur.

Zo innovatief en duurzaam mogelijk werken, dát is bij ons aan de orde van de dag. Het is onze drijvende kracht. Mede daarom gingen wij een hechte samenwerking aan met PION Kunststoffen, als ketenpartner, gericht op het ontwikkelen en leveren van duurzame mantelbuisoplossingen. Samen met PION is van Voskuilen launching partner van de scale-up Tubefinder. De missie van Tubefinder is om circulair naar vandaag te halen. Om de inframarkt te stimuleren duurzame keuzes te maken en onze relaties daarbij te ondersteunen.

LMI

Maak kennis met de innovatieve techniek genaamd LMI (Live Mains Insertion). Hierbij breng je op een sleufloze manier een gloednieuwe kunststof gasleiding in een bestaande gietijzeren leiding. Het beste deel? De gasvoorziening blijft gewoon doorgaan, dus een eindgebruiker komt nooit zonder gas te zitten! Bovendien wordt er zo min mogelijk gegraven, dat betekent weinig milieuschade, verkeershinder én werkoverlast. Dit staaltje techniek kan zelfs worden toegepast op HD- en LD-gasleidingen. En wist je dat dit ook mogelijk is bij waterleidingen? We schuiven moeiteloos een nieuwe leiding in een bestaande drukloze waterleiding. Dit noemen we Dead Mains Insertion (DMI). Ontdek de voordelen van deze innovatieve aanpak en maak een einde aan gedoe en overlast.

DMI

DMI is een geweldige manier om saneringen uit te voeren zonder gedoe met bijvoorbeeld noodwaterleidingen. Kort gezegd maak je een slimme onderbreking in het leidingnetwerk, zodat je niet de hele waterleiding droog hoeft te leggen. In plaats daarvan maak je het geleidelijk (sectie voor sectie) drukloos. En het mooie ervan is dat je als bewoner minder overlast ervaart, omdat je voor een kortere periode zonder water zit. Net als bij LMI betekent dit veel minder graafwerk, dus aanzienlijk minder milieuschade, verkeershinder en werkoverlast. Geniet van het gemak en soepele sanering met DMI.

Op zoek naar de perfecte verbindingen met HDPE buizen? Dan is spiegellassen dé techniek! We verhitten de uiteinden van de buizen met behulp van een zogenaamde spiegel. Zodra ze op de juiste temperatuur zijn, drukken we ze stevig tegen elkaar aan onder druk. Het resultaat? Een ongelooflijk sterke kunststof las die elke belasting aankan.

We hebben ervaren spiegellassers die deze methode als geen ander beheersen. Of je nu werkt met buizen van kleine of grote diameter tot wel 500 mm, ons team staat paraat om de klus te klaren.

Relinen

Relinen. Het is dé oplossing om kwetsbare gietijzeren gasleidingen te vernieuwen, zonder de hele buis te vervangen. Bij relinen verlijmen we een kous aan de binnenkant van de gietijzeren buis. Door middel van Uv-licht hardt de lijm zeer snel uit. Vervolgens freest een op afstand bedienbare robot de dienstleidingen open vanuit de hoofdleiding. En dat alles betekent: minder graven, minder onderbrekingen en dus veel minder gedoe.

Wat zijn nu precies de voordelen van deze methode?

  • Veel minder overlast voor omwonenden
  • Efficiënter, dus sneller klaar
  • Aanzienlijk minder afvalstromen
  • Beperking CO2- uitstoot

Met relinen vernieuwen we gasleidingen een stuk efficiënter en prettiger voor de omgeving!

Digitaal inmeten

Wil je ervoor zorgen dat kabels en leidingen perfect worden vastgelegd? Dat begrijpen we maar al te goed! Om schade aan infrastructuur te voorkomen, is nauwkeurig inmeten essentieel. Gelukkig hebben wij de oplossing voor jou. Met onze geavanceerde gps-inmeetstations meten we zowel kabels als leidingen nauwkeurig in en zetten we digitale punten uit. Zo ben je verzekerd van een foutloze registratie en optimale veiligheid.

Digitaal tekenwerk

Meten is weten. Een moeiteloze en digitale verwerking van jouw kabel- en leidingmeetpunten? Bij ons zit je goed. Onze toegewijde tekenkamerexperts zorgen voor de verwerking van digitale meetpunten. We luisteren naar jouw wensen en maken revisies en digitaliseren huisaansluitschetsen. Met ons geavanceerde tekenprogramma met geïntegreerde tool worden de revisietekeningen volgens jouw tekenrichtlijnen ingetekend. Indien gewenst drukken wij deze op onze A0-kleurenplotters voor je af. Kies voor probleemloze verwerking en indrukwekkende resultaten met onze digitale meetpuntoplossingen.

Gestuurd boren

Moeiteloos wegen kruisen. Dat kan met onze efficiënte wegboringstechniek. Met een krachtige persluchtbodemraket persen we een stevige mantelbuis moeiteloos onder de weg door. Na een grondige reiniging met perslucht leggen wij snel en vakkundig jouw kabels en leidingen aan.

Samenwerken

Deze succesvolle samenwerking is het voorbeeld van verticale ketensamenwerking. Daarbij zijn wij in staat om sneller te innoveren en om bij te dragen aan onze missie om daadkrachtig en ook vanaf vandaag bij te dragen aan een toekomstbestendige inframarkt. Samen ernaar streven om draagvlak voor fossielvrije mantelbuizen te verkrijgen en de kunststof afvalberg te verkleinen. De Circulartube is daarop het juiste antwoord. Wij bespaarden met de eerste twee projecten al ruim 300.000kg CO2.