Ga naar de inhoud

Duurzaamheid

CO2 Prestatieladder

We voelen ons als organisatie zeer betrokken bij de impact van onze werkzaamheden op mens en milieu. Samen met onze opdrachtgevers streven we naar gelijkwaardige en duurzame relaties om innovatieve concepten en toepassingen te vinden, die bijdragen aan een duurzame maatschappij.

We zetten concrete stappen op het gebied van duurzaamheid, vooral in het verminderen van CO2-uitstoot. In 2012 implementeerden we de CO2-Prestatieladder als onderdeel van ons maatschappelijk verantwoord ondernemen. We kunnen met trots zeggen dat we sinds 2017 gecertificeerd zijn op Niveau 5, het hoogst haalbare niveau van de CO2-Prestatieladder.

Wil je meer weten over ons CO2-reductieprogramma en andere initiatieven? Neem een kijkje in onze voortgangsrapportages en analyses. Samen kunnen we een positieve impact maken op de wereld om ons heen.

Elektrificatie

De toekomst van infrastructuur op een duurzame en verantwoorde manier vormgeven. Het is belangrijker dan ooit. Dit doe je onder andere door te elektrificeren en zoveel mogelijk machines en rollend materieel te vervangen door elektrische alternatieven.

Zo zijn elektrische bedrijfsbussen essentieel geworden, vooral in drukke binnensteden. Ze verminderen niet alleen de uitstoot van schadelijke gassen, maar bieden ook een stille en efficiënte manier van vervoer. De eerste rood-witte elektrische bussen rijden inmiddels rond. Onze andere bussen? Die rijden op HVO-diesel dat bestaat uit hernieuwbare grondstoffen, volledig fossielvrij is en zorgt voor 90% minder CO2-uitstoot.

Een andere groene ontwikkeling in de branche is de elektrische bouwkeet. Deze innovatieve keet is uitgerust met de nieuwste technologieën om te voldoen aan de groeiende vraag naar milieuvriendelijke oplossingen in de bouwsector. Met de ‘keet van de toekomst’ laten we zien dat duurzaamheid en efficiëntie hand in hand kunnen gaan.

Daarnaast hebben we ons materieel verder geëlektrificeerd. Van accu-trilstampers tot kabellieren en minigravers. Een breed scala aan elektrische apparatuur die ons in staat stelt om onze werkzaamheden uit te voeren zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Deze apparatuur vermindert niet alleen de uitstoot, maar voorkomt ook lawaaihinder en verbetert bovendien de omstandigheden van onze medewerkers, partners én omwonenden.

Afvalstromen

Een andere manier om bewuster te werk te gaan, is het scheiden van afvalstromen op de bouwlocatie. Met speciale containers en duidelijke afvalbakken zorgen we voor een optimale scheiding van materialen. We werken graag mét onze partners aan een opgeruimde bouwplaats. Dat is niet alleen schoner, maar ook veiliger.

Bij Van Voskuilen geloven we in een duurzame toekomst. Samen transformeren we de infrastructuursector en creëren we een positieve impact op het milieu. Bouw mee aan een schonere en groenere wereld!

“Samen bouwen aan een schonere toekomst”

Waterstof

Waterstof wordt gezien als een veelbelovende energiedrager voor de toekomst, omdat het een efficiënte en schone energiebron is, wanneer het wordt geproduceerd uit hernieuwbare bronnen. Hoewel er veelbelovende ontwikkelingen zijn op het gebied van waterstof binnen de infratechniek in Nederland, zijn er ook nog uitdagingen. Bijvoorbeeld de kosten van waterstofproductie en -infrastructuur, de beschikbaarheid van hernieuwbare energiebronnen voor waterstofproductie en het ontwikkelen van internationale standaarden voor waterstoftransport en -opslag. Bij Van Voskuilen volgen we de ontwikkelingen op de voet en zullen daar waar mogelijk inspelen op de toekomstige behoeften van opdrachtgevers.