Ga naar de inhoud

Veiligheid

Samen veilig werken

Bij Van Voskuilen staat veiligheid voorop, elke dag en bij elk project. We streven ernaar om ervoor te zorgen dat jij als eindgebruiker, collega of partner altijd veilig thuiskomt. We begrijpen dat het waarborgen van de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers essentieel is om op het hoogste niveau te presteren als Van Voskuilen. Zij zijn immers degenen die jou onze producten en diensten leveren.

Om de bewustwording van dit belang in onze organisatie te stimuleren, ontwikkelden we de ‘Klankbordgroep Veiligheid’. Samen werken we aan een cultuur waarin veiligheid centraal staat, zodat jij met vertrouwen en gemoedsrust geniet van onze producten en diensten. Veiligheid is onze prioriteit! We blijven continu streven naar verbetering en innovatie op dit gebied.

Ik werk veilig of ik werk niet

De Klankbordgroep Veiligheid luistert naar jou. Samen staan we sterk in het waarborgen van een veilige werkomgeving. We brachten de grootste veiligheidsrisico’s in kaart gebracht onder het motto ‘Ik werk veilig of ik werk niet’ en stelden vier essentiële regels op:

  • Draag altijd de juiste PBM’s (Persoonlijke Beschermingsmiddelen), onder alle omstandigheden
  • Denk vooraf na over veiligheidsrisico’s
  • Begin de dag met een dagstart
  • Praat met elkaar over veiligheid

We doen er alles aan om de veiligheid te waarborgen, maar soms is een incident helaas niet volledig te voorkomen. Daarom maakten we heldere afspraken die we vastlegden in ons Incidenten- en Calamiteitenplan. Dit plan zorgt ervoor dat we snel en doeltreffend handelen wanneer een onveilige situatie ontstaat. We weten wie er contact opneemt en welke acties we van iedereen verwachten.

Partnerportaal

Veiligheid, zekerheid en deskundigheid. Dát zijn nu typische zaken die voor ons van groot belang zijn voordat wij een project aanvliegen. We bevinden ons niet voor niets op Trede 4 van de Veiligheidsladder. We rommelen niet zomaar aan, maar zorgen er altijd voor dat al onze opdrachten uitgevoerd worden door vakbekwame mensen met een groot gevoel voor verantwoordelijkheid én veiligheid! En niet alleen onze mensen, maar ook onze onderaannemers. Op elk project tref je professionals aan die voldoen aan de huidige wet-en regelgeving met bijhorende certificeringen, zoals BEI, CKB, en VIAG.

Wij gebruiken hiervoor het Partnerportaal. Een ideale tool om elk project goed en veilig te laten slagen. Een partner schrijft zich als bedrijf in en upload de vereiste bedrijfscertificaten. Ditzelfde gebeurt met zijn medewerkers, waarbij de vereiste vakopleiding, certificaten en werkervaring vast worden gelegd. Zo zien wij direct waar wij een bedrijf voor kunnen inzetten.

“Het vinden van de juiste én gecertificeerde partner voor het werk”

Het resultaat is een systeem met uitsluitend juist gecertificeerde en gekwalificeerde bedrijven en medewerkers. Zo staat alles overzichtelijk bij elkaar op één plek. Handig voor ons én onze partners en een vertrouwd gevoel richting onze opdrachtgevers.

“Altijd up-to-date”

Bovendien ontvang je als partner tijdig een bericht als er een bedrijfs- of persoonscertificaat gaat verlopen, zodat er een passende actie genomen kan worden om het te vernieuwen. Zo houden we alles up-to-date en blijft een veilige en betrouwbare samenwerking gewaarborgd.