Ga naar de inhoud
Elektra

Klantaansluiting vanuit onderstation in Apeldoorn

Gestuurd boren richting Laan van Malkenschoten

In opdracht van, en in nauwe samenwerking met, Liander hebben wij de engineering en uitvoering van de klantaansluiting middenspanning aan de Laan van Malkenschoten in Apeldoorn gerealiseerd. Om het tracé van maar liefst drie kilometer te overbruggen is er voor deze aansluiting gebruik gemaakt van gestuurde boringen om de in totaal 18 kilometer kabel (630 AL) aan te leggen vanaf het onderstation. In november 2019 zijn wij met dit werk begonnen en hebben de klantaansluiting binnen een doorlooptijd van een half jaar in april 2020 weten te realiseren.

Meters aan kabel
18000 meter
Meters aan tracé
3000 meter
Gestuurd boren
1420 meter
Bundelboring
670 meter

Een even mooi en uitdagend project waarbij wij erg trots zijn op de toepassing van het gestuurd boren en de uitvoering van onze ploegen.

Technische specificaties van het werk

Belangrijk onderdeel van deze klantaansluiting waren gestuurde boringen (bundel van 7buizen, 110mm HDPE) van 1.420 meter, waarvan 1 bundelboring van 670 meter en 500 meter boomboringen (10”). In verband met de kruising van kabels (Tennet HS) is één van de boringen (670 meter) met een Gyroscoop uitgevoerd, waarvoor wij tevens de engineering hebben verricht. De aansluiting is in totaal goed voor 18 kilometer aan gelegde kabel (dubbele bundel 630mm2) en 3 kilometer glasvezelbeschermbuis (40mm PE). Voor de uitvoering van dit even fraaie als uitdagende werk hebben de volgende ploegen de armen flink uit de mouwen gestoken:

  • 4 ploegen gestuurd boren
  • 3 graafploegen
  • 2 straatmaker ploegen
  • 2 persploegen

Meer informatie over dit project?