Ga naar de inhoud
Elektra

Windmolens langs A4, bij Zoeterwoude

Ondergrondse infrastructuur vernieuwen met gestuurde boringen onder de snelweg door

Het werk betreft het vernieuwen van de ondergrondse infrastructuur tussen een tweetal windmolens langs de A4 (bij Zoeterwoude) en naar het 50 KV-station in Leiden. Voor deze omvangrijke en complexe klus onder de snelweg door, hebben we verschillende gestuurde boringen toegepast met behulp van een 100 tons boormachine en een maximale diepte van ongeveer 36 meter.

Inzoomen op de gestuurde boringen

Het leggen van een 630 bundel (MS-kabels) is met behulp van een gestuurde boring onder de A4 door en twee grote gestuurde boringen uitgevoerd. De ene van ongeveer 650 meter en de andere van ongeveer 690 meter, met daarin drie buizen van 160 mm HDPE sdr 11 naar het 50 KV-station aan de Churchill aan te Leiden over een afstand van ongeveer 3,5 km.

Bundel
630 ms kabels
Gestuurde boring 1
650 meter
Gestuurde boring 2
690 meter
Aantal kilometers
3500 km

Al met al een grote operatie die we met de inzet en expertise van ons team veilig, vlot enefficiënt uit hebben weten te voeren. En daar zijn we best trots op.

Omgevingsmanagement

Aangezien er geen ruimte was om de buizen uit te rollen zijn er Jumbo Haspels gebruikt om de buis met de lengtes voor de boringen te kunnen presenteren. Daarnaast is er vanaf de provinciale weg (n206) een speciale op- en afrit, in de vorm van een brug, gebouwd waarover het zwaar transport efficiënt kon aan- en afvoeren.

Heb je een vraag over dit project?