Ga naar de inhoud

Hoog politiek bezoek de diepte in

Duurzaamheid
Wat is het toch leuk om politici zichtbaar te verrassen! Deze groep mensen gaf circulair een kans en dat hebben ze geweten. Het was iedereen duidelijk: de transitie naar circulair is snel en simpel te versnellen en de politiek kan de markt een handje helpen. Op bezoek waren Erik Haverkort (lid Tweede Kamer der Staten-Generaal), René Westra (lid van Provinciale staten Gelderland van Provincie Gelderland) en Hermien Hoekman (fractievolger VVD). Met dit hoge bezoek gingen we de diepte in, letterlijk en figuurlijk. We maakten het onzichtbare zichtbaar. Ze waren verrast door dat wat er ondergronds allemaal nodig is om een zonne- of windpark te realiseren én verrast door de impact die besluitvorming daarover kan hebben.

In het dorp Stroe in de Gemeente Barneveld demonstreerden we de impact van de eerste ter wereld KIWAGREEN gecertificeerde Circulartube. Als je dan als politicus in je portefeuille thema’s als circulariteit, energietransitie, duurzaamheid en milieu hebt, dan ben je een en al oor voor de impact. Samen maakten we een snelle rekensom: alleen al voor de energieopgave ten behoeve van een noordelijke provincie kan door het gebruik van een fossielvrije mantelbuis de komende jaren zo’n 20 miljoen kilogram CO2 worden bespaard. Tubefinder heeft in 2023 alvast het goede voorbeeld gegeven en tot nu 400.000 kilogram bespaart.

Albèr Van Ee (algemeen directeur Van Voskuilen Groep), Gejo Van laar (hoofd speciale disciplines Van Voskuilen Infratechniek), Bart Borger (technisch specialist afdeling herinzet/duurzaamheid Liander), Cristel Brouwer (communicatie Van Voskuilen Groep) en Gerben Borger (Tubefinder B.V. | Mantelbuizen leverancier en navigator) genoten zichtbaar van de zichtbare verrassing op de gezichten van de gasten.

𝙃𝙤𝙚 𝙠𝙖𝙣 𝙙𝙚 𝙥𝙤𝙡𝙞𝙩𝙞𝙚𝙠 𝙚𝙚𝙣 𝙝𝙖𝙣𝙙𝙟𝙚 𝙝𝙚𝙡𝙥𝙚𝙣 𝙤𝙢 𝙙𝙚 𝙩𝙧𝙖𝙣𝙨𝙞𝙩𝙞𝙚 𝙩𝙚 𝙫𝙚𝙧𝙨𝙣𝙚𝙡𝙡𝙚𝙣?
Bijvoorbeeld door een eerlijk speelveld te creëren. Fossiele grondstoffen zijn momenteel te laag geprijsd waardoor er een financiële marktdrempel ontstaat voor circulaire oplossingen. Als je daaraan sleutelt, versnel je de transitie en haal je morgen naar vandaag. Dat sluit mooi aan bij de vraag van Erik Haverkort: “Waar staat de verrekijker in het Tubefinder-logo voor?” Ons antwoord: “De toekomst is vaak een ver van mijn bed show en met de verrekijker willen we die toekomst naar vandaag halen. Hoe? Gewoon door de markt te helpen om op een makkelijke manier toekomstbestendige keuzes te maken. Zo kan iedereen zijn eigen toekomst vinden en kiezen. En dat sluit dan weer mooi aan bij ons dagelijkse motto: choose your future.”

Heb je vragen over dit bericht?