Ga naar de inhoud

Van Voskuilen Infratechniek Inspireert in combinatie HVP Tijdens Dag van de Bouw

Evenementen

Zinvoller dan dit, wordt het niet…

Aldus Holger Bosma, engineer perceel 1 NuLelie tijdens de Dag van de Bouw in Nagele. Alle bezoekers kregen een enthousiaste rondleiding, uitleg over de werkzaamheden en er waren activiteiten voor de jongste bouwers onder ons.

Aannemerscombinatie Heijmans, Van Voskuilen Infratechniek en Pol Infratechniek en Liander openden afgelopen zaterdag 8 juni het bouwdepot in Nagele. Het doel: Laten zien hoe wij met passie en vakmanschap de mooiste projecten realiseren. Een jeugdige bezoeker Iwan (16 jaar) vroeg Holger Bosma de oren van het hoofd. Bosma en zijn collega’s vinden het prachtig. ,,Daar doen we het voor vandaag. Ons mooie vak laten zien en hopen dat meer mensen ervoor kiezen.’’

Energieke start van het weekend

De redenen naar de Dag van de Bouw in Nagele te komen waren divers: Sommige bezoekers waren benieuwd naar de techniek achter de werkzaamheden, anderen wilden vooral weten waarom de werkzaamheden eigenlijk worden uitgevoerd. En dan was er natuurlijk de groep mensen die vooral graag wilde weten waar papa, mama of een familielid elke dag mee bezig is 😊.

De rondleidingen over de bouwplaats werden drukbezocht. Grote informatieorden gaven duiding aan wat bijvoorbeeld een ‘tapstandwiel’ is, een ‘transformator’ en een ‘10kV schakelaar’. Ook de verschillende fases die het project doorloopt, van definitiefase tot afronding, werden visueel gemaakt en werd er enthousiast verteld hoe we kabels door een sleuf lieren.

Van dichtbij

Vooral de grote boormachine was in trek; Dat is een apparaat wat je niet vaak van dichtbij kan bekijken. Hoe werkt zo’n machine, hoe krijg je daarmee de kabels onder de grond? Alle vragen werden vakkundig beantwoord door de boormedewerkers van de aannemerscombinatie. Want, wie kan dat beter uitleggen dan de mensen die hier al meer dan 20 jaar elke dag mee bezig zijn?

Naast een inkijkje geven in onze (technische) werkzaamheden, een stuk bewustzijn creëren én de jeugd enthousiasmeren voor onze branche, is de Dag van de Bouw ook een goed moment om begrip te kweken. Immers, bouwwerkzaamheden zorgen voor overlast. Als mensen weten hoe belangrijk ons werk is, volgt er hopelijk ook meer begrip. Onder het genot van een portie poffertjes kwamen de verhalen vanuit de omwonenden los. Wat merken ze eigenlijk van het project? Hebben ze last van de werkzaamheden? Daar kunnen wij weer veel van leren en op anticiperen.

Project Emmeloord, Nagele, Ens

De Dag van de Bouw trok in totaal ruim 73.000 bezoekers. In Nagele kregen meer dan 70 bezoekers een hapje en een drankje om de energie hoog te houden. Het bouwdepot in Nagele is onderdeel van het project Emmeloord, Nagele en Ens. In het gehele gebied wordt een nieuwe middenspanningskabel (met een spanning van 20kV) in de grond gelegd en plaatsen we 10 nieuwe distributieruimtes waar de kabels op aangesloten worden. Het traject heeft een totale lengte van circa 40 kilometer en wordt uiteindelijk aangesloten op Onderstation Emmeloord. Ook worden, in het tuinbouwgebied in Ens, aanpassingen gedaan aan het 10kV-elektriciteitsnet en de bijbehorende elektriciteitsruimtes.

Programma NuLelie

De werkzaamheden worden verricht vanuit het Liander Programma NuLelie. In dit programma wordt het gehele elektriciteitsnet versterkt in Friesland en de Noordoostpolder. Meer informatie? Bekijk www.liander.nl/nulelie en www.liander.nl/regio’s/flevoland/emmeloord-nagele-ens of volg het project via de Liander BouwApp: debouw.app/feed/projects/netuitbreiding-emmeloord-i-nagele-i-ens

NuLelie Combinatie HVP

Tevreden naar huis

Al met al hebben we zaterdag een prachtige Dag van de Bouw gehad. We hebben veel verteld, veel gedeeld én veel geleerd. Van elkaar en van de omgeving. Collega’s hebben familieleden laten zien wat ze elke dag doen. Zo ging iedereen tevreden naar huis om vandaag weer met energie aan de slag te gaan in de energietransitie!